ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Gezochte kopstuk Mocro Maffia verdacht van opdracht geven liquidatie IJsselstein

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de internationale gezochte vermeende Mocro Maffia kopstuk Ridouan (Redouan) T. van het opdracht geven tot een liquidatie in IJsselstein.

Dat bleek tijdens de inleidende zitting rondom de kroongetuige Nabil B. die verklaringen heeft afgelegd over Mocro Maffia liquidaties. Het gaat om de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein in 2016. Het slachtoffer werd met een automatisch vuurwapen geliquideerd toen hij net zijn dochter weg wilde brengen.

De verklaringen van de kroongetuige zouden worden ondersteund door onderschepte PGP-berichten. De twee schutters zijn door de rechtbank al veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Beide zijn in hoger beroep gegaan.

De zitting gaat niet alleen om de liquidatie in IJsselstein maar ook om de zaak rondom de liquidatie van Hakim Changachi in Utrecht in 2017 en een poging tot liquidatie van Khalid H. Deze man was eigenlijk het doelwit maar Changachi werd naar verluidt per vergissing doodgeschoten. De Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. heeft over al deze zaken verklaringen afgelegd.

Het afleggen van verklaringen heeft de kroongetuige niet alleen zijn vrijheid gekost maar ook het leven van zijn broer. Enkele dagen na bekendmaking van de kroongetuige-deal werd zijn broer geliquideerd. De schutter zit inmiddels vast en heeft ook een bekennende verklaring afgelegd maar geen namen genoemd en heeft alleen over zichzelf gepraat.