De gezochte Nederlander. © Federale Politie

Gezochte Nederlandse crimineel op Most Wanted-lijst na tien jaar op de vlucht aangehouden

Een Nederlandse crimineel is na ruim tien jaar op de vlucht aangehouden door de politie.

Het gaat om de 54-jarige Eric Robert de C. die door de Belgische autoriteiten wordt gezocht. Hij is in het land veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor poging tot moord. In 2007 zou hij iemand ernstig hebben toegetakeld bij de uitgang van een paaldansclub in Assenede, ten noorden van Gent. Al voor de rechtszaak sloeg hij op de vlucht en is bij verstek veroordeeld.

Sinds 2016 stond de Nederlander op de Belgische Most Wanted lijst van meest gezochte criminelen. Agenten wisten hem gisteren te traceren en aan te houden in het Duitse Löbau, nabij de Tsjechische grens. De aanhouding werd uitgevoerd door een FAST-team, een samenwerking tussen verschillende Europese politiekorpsen.

Sinds De C. op de Most Wanted-lijst stond kwamen verschillende tips binnen over zijn mogelijke verblijfplaats. Ook kwam er een anonieme brief binnen waarin werd aangegeven dat de man plastische chirurgie zou hebben ondergaan om niet herkend te worden. Dit zou kunnen verklaren hoe hij zo lang uit handen van de politie kon blijven.

De gezochte Nederlander. © Federale Politie