Gezochte verdachte gepakt door politie ondanks verkleedpartij tijdens vluchtpoging

In Rotterdam is een verdachte op de vlucht voor de politie ondanks een verkleedpartij aangehouden.

Agenten kregen dinsdagmiddag dat op de Boergoensestraat een 20-jarige man was gezien die verdacht wordt van een overval in Gouda. De man zou in die straat met een vrouw in een auto zijn gestapt en zijn weggereden. Agenten gingen direct naar de straat toe, maar troffen de verdachte niet meer aan.

Uit onderzoek bleek dat hij mogelijk doorhad dat de politie hem zocht en is elders uit de auto gestapt en weggerend. De agenten raakten hem kwijt maar bleven in de omgeving zoeken. Meerdere eenheden van de politie kamden het gebied uit en zagen al snel de gezochte verdachte.

Hij bleek in de tussentijd andere kleding aan te hebben getrokken maar werd toch nog herkend. Op de Melissantstraat werd hij alsnog aangehouden en met hem een 22-jarige Rotterdammer, die in zijn gezelschap was. Mogelijk had hij de 20-jarige verdachte aan andere kleding geholpen.

Na de aanhoudingen heeft de politie doorzoekingen verricht. Hierbij werden harddrugs en twee vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. De twee mannen zitten vast.