© Politie

Gezochte verdachte op Nationale Opsporingslijst gepakt bij inval Antwerpen

In Antwerpen is een man op de Nationale Opsporingslijst aangehouden. Het gaat om een verdachte gezocht voor een schietpartij op een vol terras.

Uit onderzoek en binnengekomen tips kwam een mogelijke locatie in Antwerpen naar voren waar Thomas J. N. uit Drunen zou verblijven. Het onderzoeksteam zocht daarom contact met de Belgische politie. Op vrijdagmiddag werd rond 16.00 uur een woning doorzocht. De voortvluchtige verdachte probeerde nog te vluchten en sprong van het balkon af. De politie kon hem daarna zonder problemen aanhouden. De man zit vast in België in afwachting van overlevering aan Nederland.

Op zondag 12 juni werd rond 00.20 uur een 29-jarige man uit Tilburg bij een horecazaak aan de Heuvelring in zijn been geschoten. De hulpdiensten werden gebeld en kwamen ter plaatse voor onderzoek. Toegesnelde agenten zagen twee verdachte op de vlucht slaan. Eén van de mannen, een 22-jarige man uit Drunen, werd direct aangehouden en zit nog vast. Ondanks de politie een waarschuwingsschot loste, wist de andere man te ontkomen. Op zijn vluchtroute werd later een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.