Gezochte verdachten avondklokrellen op grote digitale schermen op straat in Rotterdam

De politie en het OM gaan beelden van verdachten van de avondklokrellen in Rotterdam op straat tonen op grote schermen.

Het gaat om personen die betrokken zijn geweest bij de rellen op 25 januari. Het ging er die avond heftig aan toe op straat met name in Rotterdam-Zuid. Meerdere agenten raakten gewond. De ravage en schade was enorm. Bijna 60 verdachten zijn die avond zelf aangehouden. Het gros van de verdachten was afkomstig uit Rotterdam.

Om de identiteit van relschoppers die nog niet zijn aangehouden te achterhalen, gaat politie en justitie beelden op straat in de stad tonen. De afgelopen tijd zijn al tientallen verdachten getoond in Bureau Rijnmond, Opsporing Verzocht en op social media. In totaal zijn sinds de start van het onderzoek zeven verdachten aangehouden. Twee van hen gaven gehoor aan oproepen van de politie om zich te melden bij het politiebureau.

Omdat nog niet in alle gevallen is gelukt om de identiteit te achterhalen van verdachten is besloten om het op deze manier te proberen. Op grote digitale schermen op verschillende locaties in Rotterdam zullen gezochte personen te zien zijn. Zo hoopt de politie en het OM om tips te krijgen en de verdachten alsnog aan te houden.