Super Mazing Haze © Crime-Nieuws.nl

Gezochte verdachten dodelijke ripactie wiethok opgepakt in Napels

In het Italiaanse Napels zijn twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 65-jarige man in Rilland. De daders hadden het gemunt op een wiethok in zijn woning.

Het slachtoffer werd op 20 maart 2017 dood aangetroffen in zijn woning waarop de politie een onderzoek startte. Op zolder werd een wietkwekerij ontdekt door rechercheurs. Het lijkt erop dat de daders dit ook wisten en uit waren op wiet. Het slachtoffer werd zo ernstig mishandeld dat hij overleed. De twee Bulgaren van 38 jaar worden verdacht van gekwalificeerde doodslag.

Naar de verdachten werd al enige tijd gezocht. Het onderzoek leverde aanwijzingen op dat zij zich mogelijk in Italië zouden bevinden. Er is vervolgens rechtshulp gevraagd aan de Italiaanse autoriteiten en er is een arrestatiebevel tegen beide verdachten uitgevaardigd. De Italiaanse carbinieri heeft vervolgens de mannen aangehouden.

Eerder werd in deze zaak ook al een verdachte aangehouden. Een 21-jarige vrouw werd op 12 juni 2017 op verzoek van de Nederlandse autoriteiten in Bulgarije aangehouden en op 6 juli 2017 aan Nederland overgeleverd. De twee in Italië opgepakte verdachten wachten nu overlevering aan Nederland.