Gezochte en voortvluchtige Albanezen opgepakt in Amsterdam

In Amsterdam zijn drie Albanezen aangehouden die gezocht werden door de Italiaanse en Belgische autoriteiten. De mannen worden onder meer verdacht en/of zijn veroordeeld voor drugssmokkel, deelname aan een criminele organisatie en grootschalige hennepteelt.

Op 28 april reden twee agenten op de Nassaukade toen ze twee mannen door rood zagen oversteken. De agenten besloten het tweetal daarvoor staande te houden. Toen de identiteit van de mannen gecontroleerd werd bleek een van de twee door Italië gezocht te worden op verdenking van drugssmokkel en deelname aan een criminele organisatie. De man is aangehouden en zal spoedig worden uitgeleverd.

In Amsterdam-West was het eerder deze maand ook raak. Op 12 april surveilleerden agenten op de Vondelstraat toen zij een man zagen lopen die ze herkenden van een opsporingsbericht. Toen ze hem aanspraken en vroegen om zijn ID rende de man weg. Na een korte achtervolging gaf hij zich over en gaf de politieagenten een Griekse identiteitsbewijs, die vals bleek te zijn. Toen hij hiermee geconfronteerd werd barstte hij in tranen uit en gaf hij zijn echte naam op. Het bleek te gaan om een 31-jarige Albanees die in Italië veroordeeld is tot een celstraf van 20 jaar inzake drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Op 14 april herkennen twee fietsende agenten opnieuw iemand van een opsporingsbericht. Als de man ziet dat de agenten nog al wat aandacht voor hem hebben gaat hij snel een café in. In het café vragen agenten naar zijn identiteitsbewijs en al snel blijkt dat ook deze man wordt gezocht. De Belgische autoriteiten zijn op zoek naar de Albanees omdat hij verdacht wordt van grootschalige hennepteelt en deelname aan een criminele organisatie.