Gigantisch pedonetwerk opgerold door Noorse politie

De politie in Noorwegen heeft een groot netwerk van zeker vijftig pedofielen opgerold. Onder de verdachten bevinden zich advocaten en politici. Eén van de mannen wordt verdacht van het seksueel misbruiken van zijn eigen kinderen.

Operatie ‘Dark Room’, zoals het onderzoek naar het netwerk door de politie genoemd wordt, begon vorig jaar nadat er in de kuststad Bergen een 22-jarige man werd gearresteerd die een meisje van veertien zou hebben misbruikt. Hij bleek de spil van een pedonetwerk te zijn. Tientallen Noren bleken via het darkweb pornografische foto’s van kinderen te hebben verspreid. De politie ontdekte dat zelfs baby’s door de daders zijn misbruikt.

De Noorse justitie wil op dit moment weinig kwijt over eventuele verdachten. Bij de pedonetwerk zou ook een zoon van een hoge politiefunctionaris betrokken zijn geweest. De verdachten komen uit alle lagen van de samenleving. De Noorse politie verwacht de komende tijd veel meer arrestaties te kunnen verrichten inzake operatie Dark Room.