Gijzeling in zware drugsmilieu voor blokken cocaïne in kippenhok

De Belgische politie heeft zes verdachten aangehouden in verband met een gijzeling in het zware drugsmilieu.

Het onderzoek werd in oktober gestart nadat een man van 29 jaar oud werd aangetroffen in een wei aan de Liersebaan in Putte. Het slachtoffer bleek door drie mannen te zijn aangevallen, geboeid en in de kofferbak van zijn eigen auto geduwd. Daarna werd hij meerdere uren tegen zijn wil vastgehouden tot het hem lukte om te ontsnappen.

Tijdens het onderzoek naar de gijzeling kon de recherche een link leggen met de vondst van een partij cocaïne op 20 augustus. Toen werd in een kippenhok op een wei aan de Liersebaan een zak met 20 blokken cocaïne aangetroffen. De politie zocht verder en trof in de omgeving verschillende dozen aan met tientallen blokken erin. De drugs zijn in beslag genomen.

Nu zijn er aanhoudingen verricht in verband met de gijzeling. Het gaat om zes mannen in de leeftijd tussen 19 en 56 jaar oud. Wat de precieze link is tussen de in beslag genomen drugs, de gijzeling en het slachtoffer wil de politie niet zeggen. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.