© Crime-Nieuws.nl

Gijzeling Mohamed Azzaoui zware drugsmilieu vanwege ton cocaïne: ‘geef die coke terug, anders mag ik niet naar huis’

Het Antwerpse drugsmilieu zou in paniek zijn na de ontvoering van Mohamed Azzaoui vanwege het verdwijnen van een grote partij cocaïne.

Volgens de Gazet van Antwerpen is de diefstal van een grote partij cocaïne de aanleiding voor de gijzeling en de filmpjes. Het zou gaan om 1200 kilo cocaïne die door het slachtoffer (Azzaoui) uitgehaald zou worden. Echter zou hij de opdracht op zijn beurt weer hebben uitbesteed aan een andere groep. Die zijn er naar verluidt vandoor gegaan met ruim 1000 kilogram cocaïne. In opgedoken filmpjes geeft de gegijzelde aan om de partij cocaïne zo snel mogelijk in te leveren. Wordt dat niet gedaan dan zal het waarschijnlijk fatale gevolgen hebben voor de personen in kwestie. Azzoui zegt letterlijk: ‘Geef die coke terug, anders mag ik niet naar huis’.

De 49-jarige Mohamed Azzaoui had op woensdag 22 februari ’s avonds een afspraak op een parkeerplaats langs de E19 richting Antwerpen. Op camerabeelden is de man in de winkel te zien. Daar lijkt hij even te wachten, maar uiteindelijk gaat hij weer naar buiten en wordt om 20.49 uur door meerdere gemaskerde criminelen in een VW Golf R32 meegenomen. De politie heeft een onderzoek gestart en vreest voor het leven van de betrokken personen. Mensen die meer weten of informatie hebben worden opgeroepen om contact op te nemen.