© Guardia Civil

Go Fast bende opgerold die grote partijen hasj smokkelde vanuit Spanje naar Frankrijk

De Spaanse Guardia Civil heeft bij een grote actie een ‘Go Fast’ bende opgerold die grote hoeveelheden hasj smokkelden naar Frankrijk. Bij de invallen en doorzoekingen is circa 1400 kilo hasj en wiet in beslag genomen.

Het onderzoek naar de drugssmokkel werd in oktober 2017 gestart. De Spaanse autoriteiten hadden informatie doorgekregen dat een groep Fransen grote hoeveelheden hasj smokkelden per auto of busje. Vanuit Algeciras en andere plekken in het zuiden van Spanje zouden grote partijen gesmokkeld worden naar Frankrijk.

De verdachten werden geobserveerd en in Algeciras ontstond er een wilde achtervolging waarbij meerdere auto’s werden beschadigd. De achtervolging eindigde in Sevilla en de politie trof in het busje 480 kilo hasj aan. Verder onderzoek leidde naar de drugssmokkelaars die verbleven in een luxe complex in Benalmadena. Het pand werd gebruikt als een soort van safe house voor de drugssmokkel bende.

Uiteindelijk heeft de politie invallen verricht in tien panden in Spanje en Frankrijk. Hierbij werden zeventien verdachten opgepakt. De politie nam in totaal 1020 kilo hasj, 342 kilo wiet en 125 gram cocaïne in beslag. Verder werd er 135.000 euro cash en een viertal semi-automatische vuurwapens aangetroffen. De verdachten zitten vast en het onderzoek naar de Go Fast smokkelaars wordt voortgezet.