Gokzuilen in beslag genomen bij landelijke actie inzake illegale gokpraktijken

Bij een landelijke actie inzake illegale gokpraktijken heeft de politie op tientallen locaties gokzuilen in beslag genomen.

Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op de exploitanten van zogenaamde Cahs Centers. In de Cash Centers kan op een account contant geld gestort worden. Het vermoeden is dat er met het account vervolgens op een computer of via de mobiele telefoon anoniem gegokt kan worden op sportwedstrijden. Bij winst zou het geld contant opgenomen kunnen worden bij het Cash Center.

Op 28 augustus 2018 zijn bedrijfspanden van de rechtspersonen doorzocht, die de Cash Centers aanbieden en verspreiden onder winkeliers en horecagelegenheden. Er is toen administratie in beslag genomen. De exploitanten van de machines en de eigenaren van de website waarmee illegaal gegokt kan worden, zijn als verdachte aangemerkt.

In Nederland is het aanbieden van kansspelen zonder vergunning strafbaar. Het vermoeden is dat de exploitanten door het aanbieden van de Cash Centers betrokken zijn bij het aanbieden van kansspelen zonder vergunning. De exploitanten hebben hiermee vermoedelijk miljoenen euro’s verdiend. Er is bij de actie beslag gelegd op meer dan een miljoen euro.