Griekse overvaller probeert tevergeefs te ontsnappen uit detentie

Vandaag had dé dag moeten worden voor veroordeelde overvaller Panagiotis Vlastos. Het is een dag geworden die hij nog lang zal heugen maar niet op de manier waar hij op had gehoopt. De Griekse crimineel probeerde tevergeefs te ontsnappen uit een gevangenis. Helaas, voor hem, liep het héél anders af.

Het plan was om met behulp van een helikopter te ontsnappen uit een gevangenis in de Griekse stad Trikala. Boven het gevangeniscomplex verscheen zondag een helikopter om Panagiotis op te pikken. Ze lieten een touw zakken zodat hij naar boven kon klimmen.

Toen de veroordeelde overvaller begon te klimmen richting vrijheid, werd hij onder vuur genomen door bewaarders. Daarbij werd hij geraakt en raakte gewond. Wat hem belette om verder te kunnen klimmen.

Uiteindelijk moest ook de helikopter een noodlanding maken. Wat jammer genoeg voor de inzittenden gebeurde op de binnenplaats van de gevangenis. Daar konden de 4 handlangers van Vlastos direct worden aangehouden en wellicht delen ze nu allen een cel.