Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Groep criminelen slaat slag en maakt ruim half miljoen buit bij brute overval op profvoetballer en vriendin

Een groep criminelen heeft een slag geslagen en ruim een half miljoen euro buitgemaakt bij een brute overval op een profvoetballer van PSG.

De Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma en zijn vriendin zijn in de nacht van donderdag op vrijdag mishandeld tijdens een inbraak in hun huis in Parijs. Dat melden Franse en Italiaanse media.

De inbraak vond plaats in het centrum van de Franse hoofdstad. De overvallers zouden Donnarumma en zijn vriendin vastgebonden en geslagen hebben. De doelman zou daarbij hoofdwonden hebben opgelopen.

Na de inbraak, waarbij de criminelen naar verluidt zo’n half miljoen euro buitmaakten, wisten Donnarumma en zijn partner zich los te maken. Ze meldden zich vervolgens in shock bij een nabijgelegen hotel, waar de politie werd gebeld.

Donnarumma en zijn vriendin zijn niet in levensgevaar, maar ze zijn wel flink geschrokken. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak en is op zoek naar de daders.

Dit incident past in een gewelddadige trend waarmee internationale topvoetballers te maken hebben. Zeker in Frankrijk zijn zij de laatste jaren vaak het slachtoffer van inbraken of berovingen.

In 2019 werd bijvoorbeeld de huis van Lionel Messi in Parijs beroofd. De daders maakten toen zo’n 3 miljoen euro buit.

De politie heeft de voetballers gewaarschuwd om hun woningen beter te beveiligen. Ze zouden onder meer camera’s en alarmsystemen moeten installeren.