Groep zwaarbewapende mannen met bivakmutsen rond auto op straat blijkt ‘clipshoot’ rapper

De politie is vrijdagavond uitgerukt na een melding over een groep zwaarbewapende personen met bivakmutsen op rond een auto op straat. Het bleek te gaan om een clipshoot voor een rapper.

Naar aanleiding van de melding stelde de politie rond 21.45 uur een onderzoek in bij het Prinsenplein waar de gewapende personen zouden zijn. Agenten zijn ter plaatse gegaan en troffen inderdaad een groep jongeren aan met bivakmutsen op en vuurwapens in hun handen.

Bij het zien van de politie slaat iedereen direct op de vlucht. Agenten rennen achter de verdachten aan en één van hen gooit onderweg iets in de bosjes. Dat blijkt een kapmes van bijna een halve meter te zijn. Uiteindelijk dwingen agenten hem met een waarschuwingsschot om zich over te geven. De 17-jarige jongen uit Barendrecht kan worden aangehouden.

Op de Kruidentuin controleren agenten een groepje jongens van 15 en 16 jaar. Zij hebben maskers en bivakmutsen bij zich en één van de jongens heeft nog zo’n groot kapmes bij zich. Zij verklaren te figureren in een clip die die avond op Keizerwaard en het Prinsenplein werd opgenomen voor een rapper. In de omgeving wordt ook een viertal aangehouden die een vuurwapen bij zich hebben. Het is nog onbekend of deze mannen ook bij de ‘clipshoot’ hoorden, meldt de politie.

Alle minderjarige verdachten zijn thuis gebracht door de politie en hun ouders zijn ingelicht. Zij zullen later nog op het politiebureau een verklaring moeten komen afleggen en dan zal er gekeken worden naar een passend vervolg. Het viertal heeft de nacht op het politiebureau doorgebracht.