Grondstoffen harddrugs aangetroffen in partytent na tip verdachte mannen in overalls

De politie heeft na een tip over een verdachte situatie een partij grondstoffen voor de productie van harddrugs aangetroffen midden in een woonwijk in Eindhoven.

Agenten werden dinsdagochtend door getuigen erop gewezen dat twee mannen in overalls spullen aan het uitladen waren. De politie heeft verder onderzoek ingesteld wat leidde naar een woning aan de Honthorststraat. In de achtertuin werd een partytent aangetroffen waarin een partij grondstoffen lag. Het ging om 46 vaten van 20 liter. Het bleek te gaan om onder meer zwavelzuur en zoutzuur.

Het busje waaruit geladen werd was inmiddels vertrokken, maar een oplettende getuige had het kenteken genoteerd. Het voertuig werd een klein uurtje later getraceerd op de rijksweg A67 en aan de kant gezet. In het busje zat één persoon, een man van 29 jaar uit Polen.  Hij werd aangehouden. Bij de woning werden twee mannen aangehouden. Het gaat om een 32-jarige Amsterdammer en de bewoner van het huis. De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek.