Grondstoffen voor drugslab en miljoenen euro’s aan harddrugs gepakt in buurt vol kinderen

De politie heeft in een buurt vol kinderen in Nieuw-Roden grondstoffen voor een drugslab en tientallen kilo’s harddrugs ter waarde van miljoenen aangetroffen in Leeuwarden.

In de panden in Nieuw-Roden zijn donderdag bij een doorzoeking ketels, vaten en grondstoffen voor de productie van drugs aangetroffen. Er was op dat moment geen sprake van een in werking zijnde drugslab. De politie kwam de locaties op het spoor tijdens een onderzoek naar de productie van synthetische drugs.

Agenten hebben bij de actie ook een inval gedaan in een woning in Leeuwarden. Daar werd tijdens de doorzoeking een partij harddrugs aangetroffen. Het ging om tientallen kilo’s met een straatwaarde van enkele miljoenen euro’s. Uit onderzoek zal moeten blijken om welke stof het precies gaat.

Bij de invallen zijn drie personen aangehouden. Het gaat om een 38-jarige man uit Assen en twee mannen van 31 en 39 jaar uit de gemeente Noordenveld. Zij worden onder andere verdacht van het voorbereiden, produceren, verwerken en verkopen van harddrugs.

Alle drie de verdachten zitten in volledige beperking. Dit betekent dat zij met niemand contact mogen hebben, behalve met hun advocaat. Het onderzoek naar het drugslab en aangetroffen goederen wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.