Woensdagochtend heeft de regionale recherche van de politie in Den Haag zes verdachten aangehouden in een grootschalig drugsonderzoek. Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar een groot amfetaminelab in Montfoort.

De recherche startte eind 2013 onder leiding van een officier van justitie een onderzoek na meerdere aanwijzingen over grootschalige drugsproductie in de regio. Het onderzoek richtte zich al snel op een 43-jarige Zoetermeerder waarvan werd vermoed dat hij betrokken was bij het grootschalig produceren van synthetische drugs. De Zoetermeerder werd in de vroege ochtend in zijn woning aangehouden. Hiernaast hield het team onder meer in Rotterdam, Montfoort, Honselersdijk en ’s Gravenzande verdachten aan. In diverse woningen zijn zoekingen gedaan. Alle verdachten in de leeftijd van 40 tot 66 jaar oud zitten vast voor verhoor.

In het laboratorium in Montfoort hield de politie een van de zes verdachten aan. Bij doorzoekingen in ’s Gravenzande troffen agenten grondstoffen aan voor het produceren van drugs en ruim 50 kilogram amfetamine. Het onderzoek wordt voortgezet en de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl