Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Groot geldbedrag, auto’s en wiet in kasten gepakt na scan met warmtebeeldcamera

De politie Noordwijk heeft na onderzoek met een warmtebeeldcamera een partij wiet aangetroffen in kasten en benodigdheden voor een synthetisch drugslab.

Agenten stelden een onderzoek naar een woning aan De Scheysloot in verband met mogelijk hennepteelt. Er werd verder onderzoek ingesteld met onder meer een warmtebeeldcamera. Daaruit bleek dat de woning meer warmte afstraalde dan omliggende panden. Ook bleek het stroomverbruik afwijkend te zijn. Op basis van deze bevindingen werd een machtiging tot binnentreden afgegeven en gingen agenten dinsdagochtend de woning binnen.

In twee kasten bleek wiet te worden gekweekt waarop de 48-jarige bewoonster werd aangehouden. Ook haar partner die even later ter plaatse kwam, een 59-jarige Noordwijker, werd aangehouden. Tijdens de doorzoeking van het pand troffen agenten vervolgens in de bedrijfsruimte op de benedenverdieping alle benodigdheden voor een synthetisch drugslab aan, waaronder apparatuur, ketels en chemicaliën.

Een speciaal team van de Landelijke Eenheid kwam naar het pand om de goederen voor het drugslab op een veilige manier af te voeren. De wietkwekerijen zijn eveneens ontmanteld en afgevoerd. Ook werd een auto en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.