Groot geldbedrag en drugs gepakt bij invallen verdachten in beeld door hack Encrochat

De politie heeft invallen verricht op verschillende locaties in het land in verband met de productie van harddrugs. De groep kwam in beeld door het hacken van Encrochat.

Agenten kwamen vanochtend in actie en hebben invallen verricht in Den Bosch, Terneuzen, Uden, Veghel, Tilburg , Boxtel, Oedenrode, Den Dungen, Weert en Schijndel. Bij de doorzoekingen zijn zes verdachten aangehouden, vier mannen en twee vrouwen. De zevende verdachte werd gisteravond op de luchthaven Eindhoven al aangehouden.

In onder andere Den Bosch kwam de Dienst Speciale Interventies (DSI) in actie om op een snelle en veilige manier een woning in te komen. Hierbij is gebruik gemaakt van een gepantserde auto die de ruit van een goed beveiligde woning kapot reed, meldt een woordvoerder.

In Terneuzen werd een container aangetroffen met een compleet drugslab (niet werkend) en 320 liter MDMA olie, een hoeveelheid MDMA kristallen en een aantal vaten vol met chemisch stoffen. In Tilburg lag in een pand 300 liter methanol en in Veghel werd een lab in aanbouw aangetroffen met een enorme hoeveelheid chemische grondstoffen.

Bij deze huiszoekingen werden verschillende aanzienlijke geldbedragen aangetroffen en zijn telefoons en andere gegevensdragers in beslag genomen. Tevens zijn er twee auto’s in beslag genomen, waaronder een dure Mercedes. De aangehouden verdachten zitten in beperkingen en zijn ingesloten voor verhoor.

De politie kwam deze groep op het spoor door informatie uit de afgeluisterde berichten van Encrochat, maar ook dankzij eigen onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.