Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Groot geldbedrag in beslag bij inval in Amsterdam inzake oplichting via malafide incassobureaus

De politie heeft in een onderzoek naar oplichting via malafide incassobureaus een verdachte aangehouden. Bij de actie is onder meer beslag gelegd op een groot geldbedrag.

De recherche startte een onderzoek in april 2018 nadat er meerdere aangiftes waren binnengekomen inzake oplichting. Uit het onderzoek kwam naar voren dat medewerkers van malafide incassobureaus telefonisch en via de email contact opnamen met slachtoffers, waarin werd aangegeven dat zij incassobemiddelaars waren. De slachtoffers zouden nog openstaande vorderingen hebben die op korte termijn moesten worden betaald.

Er werd door de daders enorm veel druk gezet en gedreigd met verhogingen en/of gerechtsdeurwaarders. Ondanks dat de slachtoffers de goederen of diensten nooit hadden afgenomen, besloot een groot aantal van hen om toch het ‘verschuldigde’ bedrag over te boeken. Meerdere slachtoffers betaalden bijvoorbeeld voor hotelboekingen die zij niet hadden gedaan.

De bankrekeningen waarop de bedragen werden overgemaakt en de zogenaamde incassobedrijven bleken verband te houden met een 43-jarige man uit Amsterdam. De verdachte is aangehouden en zijn woning is door de politie doorzocht. Hierbij is geld en administratie in beslag genomen. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.