Een man (47) uit Boxtel wordt internationaal gezocht vanwege een ingenieuze fraude en hack waarbij er voor mogelijk honderdduizenden euro’s is buitgemaakt.

De 47-jarige verdachte hackte de mailaccounts van een bedrijf in België dat op het punt stond vliegtuigonderdelen te verkopen aan een bedrijf in Jordanië. De mails werden onderschept en het rekeningnummer waarop de Jordaniërs geld moesten storten werd gewijzigd.

De fraude werd ontdekt nadat de Belgische verkoper ontdekte dat er geen betaling was binnengekomen. De bank kon nog ongeveer 100.000 euro terughalen maar de rest van het geld is direct na storting weer doorgestuurd naar twintig vrienden van de verdachte. Het geld werd vervolgens snel opgenomen en cash aan de man gegeven. Die mensen worden verdacht van witwassen.

Na de fraude probeerde de man uit Boxtel nog de schade te beperken en stuurde een mail uit naam van het Belgische bedrijf naar de politie. Daarin werd vermeld dat het geld toch wel binnen was gekomen en dat de aangifte ingetrokken kon worden.