Groot onderzoek recherche na gooien handgranaat in Rotterdam door criminelen in BMW

De politie in Rotterdam heeft een groot onderzoek ingesteld naar een aanslag met een handgranaat door mannen in een BMW.

In de nacht van zondag op maandag werd een handgranaat gegooid naar een woning aan de Kronenburg. Er raakte niemand gewond door de explosie. Rond 02.40 uur reed een blauwe BMW 5 serie (sedan) de Kronenburg in en stapten meerdere mannen uit. Eén van hen gooide een handgranaat naar een woning. Het explosief kwam op de stoep terecht en de ontploffing ervan veroorzaakte schade aan woningen en auto’s. De daders stapten weer in de BMW en reden weg.

Kort na de aanslag werd op de Vrijenburglaan in Barendrecht een blauwe BMW 5 serie in brand gestoken. De politie gaat ervan uit dat dit de vluchtauto is die de daders in de Kronenburg in Rotterdam hebben gebruikt en heeft het voertuig in beslag genomen.

Direct na de explosie in Rotterdam en na de brand in Barendrecht startte de politie een groot rechercheonderzoek. Een Team Grootschalige Opsporing van twintig rechercheurs is op de zaak gezet. De politie roept mogelijke getuigen op om zich te melden.