© Instagram

Grootste en meest professionele crystal meth drugslab ooit in Nederland ontdekt bij inval arrestatieteam

De politie heeft bij een inval in Nederweert de grootste en meest professionele crystal meth drugslab ooit in Nederland ontdekt.

Door informatie uit versleutelde berichten kwam de politie de locatie aan de Hoogbosweg op het spoor. Een arrestatieteam is afgelopen nacht ter plaatse gegaan en heeft een inval verricht. Tijdens de doorzoeking bleek dat er een groot drugslab aanwezig was die verdeeld was over twee loodsen. In een bijbehorende woning was een persoon aanwezig. Het gaat om een man met de Poolse nationaliteit van 62 jaar. Deze man is aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie is met een onderzoek in het drugslab gestart waarbij veiligheid voorop staat. Zo vindt bemonstering van de aanwezige spullen plaats, wordt geïnventariseerd wat er precies aanwezig is, zowel aan grondstoffen als eindproducten en de middelen om crystal meth te maken. De woning met loodsen liggen in het buitengebied. Er is dan ook geen gevaar voor omwonenden geweest, aldus een woordvoerder. Het gaat om het grootste en meest professionele crystal meth drugslab ooit ontdekt in Nederland. De ontmanteling zal zeker enkele dagen in beslag gaan nemen.