Grootste illegale sigarettenfabriek ooit ontdekt in loods Herkenbosch, miljoen sigaretten per dag

De FIOD heeft in een loods in Herkenbosch de grootste illegale sigarettenfabriek ooit ontdekt.

De douane controleerde woensdag het pand op een industrieterrein en trof een volledig professioneel ingerichte fabriek aan met een productielijn voor sigaretten. De FIOD is vervolgens een onderzoek gestart. In de loods stonden dozen met een miljoen illegale sigaretten klaar voor verzending. Ook werden ongeveer 1200 dozen aangetroffen met gesneden tabak met een geschat totaal gewicht van 140.000 kilo, evenals verpakkingsmateriaal, vloeipapier, filters en lijm. In de loods was ook een ruimte waar de tabak werd gedroogd en gesneden.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat er dagelijks waarschijnlijk meer dan een miljoen sigaretten werden geproduceerd. Alle machines stonden ten tijde van de doorzoeking stil en de werknemers waren vermoedelijk gevlucht. Dit is de grootste illegale sigarettenfabriek die de FIOD volgens een woordvoerder tot op heden heeft opgerold.

De sigaretten in illegale sigarettenfabriek waren waarschijnlijk bestemd voor de Engelse, Franse en Duitse markt . Alle machines en grondstoffen zijn afgevoerd en worden vernietigd. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.