Grootste partij LSD ooit en 8 miljoen euro aan bitcoins en cash gepakt bij invallen Dark Web drugsdealers

De Spaanse Guardia Civil heeft in samenwerking met de federale politie in Oostenrijk en Europol een criminele organisatie met een link naar Amsterdam opgerold en voor miljoenen euro’s aan bitcoins in beslag genomen. De criminelen verkochten onder meer LSD op het Dark Web.

De organisatie had in Amsterdam een drugslab opgezet waar verschillende soorten synthetische drugs werden geproduceerd. De stoffen werden vanuit dit lab weer doorgestuurd naar twee andere laboratoria in Granada en Valencia. Daar werden de drugs verpakt en vervolgens verzonden naar klanten op het dark web. De verkopers boden hun goederen aan via pagina’s waar je speciaal voor uitgenodigd moest worden en hadden een zeer goede reputatie onder drugsgebruikers en andere klanten.

Bij invallen en doorzoekingen hebben de autoriteiten in Spanje en Oostenrijk voor miljoenen euro’s in beslag genomen. Het gaat om bitcoins en andere crypto valuta, om 1,6 miljoen euro op een Oostenrijkse bankrekening en 700.000 euro cash die in Spanje werd gevonden in een woning. Verder zijn er ook auto’s afgepakt en andere luxe goederen.

De politie heeft in Spanje twee in werking zijnde drugslabs aangetroffen en ontmanteld. Meer dan honderd verschillende soorten synthetische drugs zijn ter plekke gevonden. Alleen al aan LSD lagen er meer dan 800.000 doses wat het gelijk de grootste vangst ooit maakt in de Europese Unie.

In totaal zijn acht personen aangehouden die de Spaanse, Oostenrijkse en Franse nationaliteit hebben. Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, witwassen van crimineel verkregen vermogen en grootschalige drugshandel.