McDonald's pil © crime-nieuws.nl

Grote drugsvangst bij invallen politie Rotterdam in witwasonderzoek

De Rotterdamse politie heeft naar aanleiding van een onderzoek naar witwassen een grote drugsvangst gedaan in een loods in Waddinxveen. Het gaat onder meer om 200.000 XTC-pillen.

Het onderzoek startte na een aantal onverklaarde contante geldstortingen op een bankrekening, en informatie dat iemand in een te dure auto reed. Het onderzoek leidde naar Ridderkerk, Rotterdam en Waddinxveen. Eind juni heeft de politie invallen gedaan.

In de loods in Waddinxveen troffen de agenten grote hoeveelheden drugs en grondstoffen voor de productie van drugs aan. Zo werden onder andere anabolen en bijna 200.000 XTC pillen gevonden en zo’n 200 liter PMK.

Volgens de politie heeft de PMK alleen al een waarde van om en nabij de 750.000 euro. Ook werden 1,1 kilogram MDMA en 20 kilogram cafeïne, waarschijnlijk bedoeld als versnijdingsmiddel, gevonden en in beslag genomen.

Daarnaast nam de politie twee personenauto’s en een geldbedrag van 22.000 euro in beslag genomen. Bij de actie is een 39-jarige vrouw uit Waddinxveen een een 33-jarige Rotterdammer aangehouden. De vrouw is inmiddels heengezonden maar de Rotterdammer zit nog vast.