Grote hoeveelheden cash, drugs en vuurwapens gepakt bij invallen na kraken versleutelde pgp-berichten

De politie heeft in Den Haag grote hoeveelheden cash, drugs en vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen in een onderzoek naar drugshandel en witwassen.

Naar aanleiding van informatie uit gekraakte versleutelde berichten kwamen een aantal verdachten in beeld bij de recherche. Uit onderzoek bleek dat dertien andere locaties in Den Haag, Rijswijk, Vlaardingen, Rotterdam en Maassluis ook betrokken waren bij de drugshandel. De woningen, bedrijfspanden en garages zijn uitgebreid doorzocht door de politie.

Tijdens de doorzoekingen werden twee vuurwapens, grote hoeveelheden contant geld en verdovende middelen aangetroffen. Daarnaast werd er beslag gelegd op onroerend goed en werden er auto’s met verborgen ruimtes aangetroffen. Deze auto’s en motoren werden in beslag genomen.

Een vrouw uit Rotterdam en een man in Rijswijk zijn aangehouden en vastgezet op verdenking van betrokkenheid bij de drugshandel en het witwassen van crimineel verkregen vermogen. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.