©️Politie

Grote hoeveelheden cash, dure auto’s en elf bankrekeningen in beslag bij invallen drugsonderzoek

De politie heeft invallen verricht en onder meer grote hoeveelheden cash geld, dure auto’s en elf bankrekeningen in beslag genomen.

Het gaat om een onderzoek naar de handel en levering van chemicaliën die gebruikt kunnen worden bij de productie van harddrugs in een drugslab. Naar aanleiding van een offerteaanvraag, bij een bedrijf die chemicaliën verkoopt, voor de levering van 5920 kilogram N-Hexaan, werd een melding gedaan bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Vervolgens werd er in april vorig jaar een onderzoek ingesteld door de Landelijke Eenheid van de politie. Binnen dit onderzoek werd onder andere een grote cocaïnewasserij in Nijeveen getraceerd en ontmanteld.

In aanloop naar de ontdekking van het drugslaboratorium in Nijeveen werd in april 2020 in een kassencomplex in Kwintsheul een grote hoeveelheid chemicaliën, die daar opgeslagen stonden in afwachting van verder gebruik bij het bewerken, verwerken en vervaardigen van drugs, in beslag genomen. Uit onderzoek was verder gebleken dat in de periode voor april 2020 in genoemd kassencomplex een drugslaboratorium aanwezig was geweest.

Agenten hebben afgelopen dinsdag in het kader van het onderzoek nog twee mannen uit Piershil en Eerbeek, die worden verdacht van de betrokkenheid bij de illegale handel in chemicaliën, aangehouden. Er zijn in totaal zes doorzoekingen gedaan in Piershil, Eerbeek, Spijkenisse en Zevenhuizen.

Bij de invallen werden naast veel administratie ook grote contante geldbedragen, een vuurwapen en drie voertuigen in beslag genomen. Verder is er nog beslag gelegd op elf bankrekeningen en een woning. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.