Grote hoeveelheden cash geld en springpaarden in beslag genomen in witwasonderzoek

De politie heeft in verband met mogelijke witwaspraktijken invallen en doorzoekingen gedaan in Barendrecht en Delft. Het onderzoek werd gestart na een verdachte transactie.

De recherche deed onderzoek nadat er melding binnenkwam over de aankoop van een voertuig met grotendeels cash geld. Het onderzoek leidde naar een woning en een bedrijfspand in Barendrecht en een bedrijf in Delft. Agenten vielen woensdag binnen en doorzochten de betreffende locaties.

In de woning werden grote hoeveelheden contant geld, sieraden, luxe goederen, drie auto’s, een scooter en administratie in beslag genomen. In Delft werden springpaarden en een voertuig in beslag genomen. De politie vermoedt dat ze met crimineel verkregen vermogen zijn aangeschaft.

In totaal zijn drie personen aangehouden. Het gaat om een man (58) en een vrouw (52) uit Barendrecht. Kort na deze aanhoudingen werd een 24-jarige man uit Barendrecht aangehouden. Het drietal is inmiddels heengezonden maar blijven wel verdachte. Het onderzoek naar de mogelijke witwaspraktijken loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.