Grote hoeveelheden drugs en cash gevonden in onderzoek naar afpersing ondernemers

De Rotterdamse politie heeft in een onderzoek naar de afpersing van twee ondernemers, drugs en cash aangetroffen en in beslag genomen.

De geweldsincidenten vonden tussen januari en juni van dit jaar plaats. Verschillende woningen en bedrijfspanden in West werden beschoten of bestookt met explosieven. De slachtoffers waren twee ondernemers die onder druk werden gezet om geld te betalen.

In verband met de aanslagen draaiden er twee verschillende onderzoeken bij de politie. Een naar de beschietingen van panden aan de Vierambachtsstraat, de Aelbrechtskade en de 2e Middellandstraat, waarbij twee ondernemers werden afgeperst. De ander naar drie heftige gebeurtenissen die op 5 en 6 februari op korte afstand van elkaar plaatsvonden bij woningen aan de Jan Luykenstraat, het Piet Paaltjensplein en de Jan Kobellstraat.

Twee keer werd er een explosief een woning ingegooid, de derde keer werd een woning meerdere malen beschoten. Door een van de explosieven liep een man zware verwondingen op. Naar aanleiding daarvan werden drie andere woningen voor vier weken bestuurlijk gesloten en de nodige zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen.

De politie hield eerder al verschillende verdachten aan in verband met het geweld en de afpersingen. Op maandag is er een nieuwe verdachte opgepakt. Bij een doorzoeking van de woning van de 19-jarige Rotterdammer werden grote hoeveelheden drugs en cash geld gevonden. Ook zijn er meerdere telefoons in beslag genomen voor onderzoek. Het onderzoek naar de afpersing is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.