Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Grote hoeveelheden drugs, geld en auto’s in beslag bij invallen Utrecht, Nieuwegein en Culemborg na kraken PGP

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige handel in drugs invallen verricht en onder meer grote hoeveelheden drugs, geld en auto’s in beslag genomen.

Het onderzoek naar de 48-jarige hoofdverdachte uit Culemborg kwam door gekraakte pgp communicatie aan het rollen. De ontcijferde berichten boden voldoende aanknopingspunten voor aanvullend rechercheonderzoek, aldus een woordvoerder. Dat leidde tot de doorzoekingen op zondag in huizen en bedrijfspanden in de gemeenten Utrecht, Nieuwegein en Culemborg.

Bij een doorzoeking in Culemborg werd een 48-jarige man aangehouden op verdenking van witwassen en grootschalige handel in verdovende middelen. De politie trof in Utrecht een grote hoeveelheid geld (zeker tonnen euro’s) en een nog nader te bepalen hoeveelheid drugs. Ook is er door de politie een vuurwapen, pepperspray en spullen die gebruikt worden bij drugshandel en meerdere dure auto’s aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.