Grote hoeveelheden harddrugs in verborgen ruimte en loodsen gepakt na info uit gehackte Encrochat berichten

De politie heeft in Limburg grote hoeveelheden harddrugs in verborgen ruimte en loodsen aangetroffen na informatie uit gehackte Encrochat berichten.

Eind juni werd naar aanleiding van de gekraakte berichten een onderzoek opgestart. Hieruit bleek dat personen uit Parkstad zich bezig zouden houden met de invoer en verkoop van grote hoeveelheden harddrugs.

Vorige week kwam de politie in actie en heeft in Duitsland wonende man in Heerlen aangehouden. In zijn voertuig werd in een verborgen ruimte een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Na de drugsvangst werden twee loodsen in Langraaf en twee woningen in Oirsbeek en in Brunssum doorzocht. In een van de loodsen in Langraaf werd een grote partij harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. In de woning in Brunssum werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. In de woning werd de hoofdverdachte in dit onderzoek aangehouden.

Beiden verdachten zullen op dinsdag 17 augustus 2021 worden voorgeleid bij de rechter-commissaris in Maastricht. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.