© Politie

Grote hoeveelheid anabole steroïden en contant geld gepakt bij invallen inzake witwassen

De politie in Almere heeft in een onderzoek naar witwassen twee mannen aangehouden. Bij de actie is onder meer een grote hoeveelheid anabole steroïden, contant geld en auto’s in beslag genomen.

De politie startte een onderzoek naar aanleiding van verdachte transacties die één van de verdachten verrichtte. Op basis van het daaropvolgende onderzoek ontstond het vermoeden bij de politie dat de verdachten geld verdienden met de handel in verboden anabole steroïden en geneesmiddelen. Dit werd via internet verkocht en betalingen werden gedaan via contant geld en/of bitcoins. Met de opbrengsten werd onder meer onroerend goed gekocht.

Agenten vielen dinsdag 11 juli meerdere locaties in Almere binnen voor doorzoekingen. In een opslagloods werd een grote hoeveelheid anabole steroïden en geneesmiddelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Bij de doorzoekingen werd verder beslag gelegd op ongeveer € 90.000 aan contant geld, geldtelmachines, twee voertuigen en administratie. Daarnaast werd er ook beslag gelegd op onroerend goed van één van de verdachten. Na het verhoor werden de verdachten, mannen van 23 en 36 jaar uit Almere, heengezonden. Zij blijven verdachte in het onderzoek.