Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Grote hoeveelheid cash en 150.000 euro aan harddrugs gepakt bij invallen drugsnetwerk Utrecht

De politie heeft in een onderzoek naar een drugsnetwerk in Utrecht invallen verricht. Hierbij is onder meer voor 150.000 euro aan drugs en veel cash aangetroffen en in beslag genomen.

De invallen volgen na een eerdere actie waarbij de politie zestien straatdealers heeft aangehouden. De 500 klanten in hun dealertelefoons kregen een sms met een link naar hulpverlening voor verslaving, schulden en om uit het drugscircuit te stappen. In de tussentijd liep ook dit onderzoek naar een netwerk dat zich vermoedelijk bezighoudt met omvangrijke handel in cocaïne en heroïne in en om Utrecht.

De politie kwam woensdag in actie en heeft bij invallen vier verdachten aangehouden. De doorzoekingen werden gedaan op vier locaties in Utrecht noord en zuid, Nieuwegein en in Soesterberg. Hierbij werden onder meer kilo’s harddrugs met een straatwaarde van meer dan 150.000 euro, een grote hoeveelheid aan contant geld en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Een auto en twee mogelijk dure horloges werden ook in beslag genomen.

Twee hoofdverdachten worden verdacht van grootschalige handel in cocaïne en heroïne in Utrecht en transport hiervan naar het buitenland. De twee andere aangehouden verdachten worden ervan verdacht een beperktere, faciliterende rol te hebben gehad. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt door de recherche voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

‘Met deze aanhoudingen hebben we flinke klap uitgedeeld aan de Utrechtse drugshandel. Tegelijkertijd zijn we realistisch en weten we dat er nieuwe spelers klaar staan om dit ‘gat’ te dichten. We hebben er vertrouwen in dat we met elk onderzoek steeds meer zicht krijgen op de netwerken en hun handelswijzen, die we vervolgens weer verder aanpakken met volgende rechercheonderzoeken. Daarbij bouwen we ons handelingsrepertoire steeds verder uit in nauwe samenwerking met al onze netwerkpartners in het zorg- en veiligheidsdomein. Met geloof in deze aanpak en volharding leveren we ons aandeel om de nieuwe aanwas criminelen te laten slinken.. Aldus politiechef Liesbeth Maas.