Grote hoeveelheid cash geld en veel wiet gepakt bij inval woonwagenkamp

De politie heeft bij een inval op het woonwagenkamp aan de Julianaweg in Stein een grote hoeveelheid cash geld en drugs aangetroffen. In totaal zijn elf personen aangehouden.

Agenten vielen in samenwerking met de belastingdienst en defensie het kamp binnen en doorzochten een aantal woonwagens. Er werden grote hoeveelheden contant geld aangetroffen. Het gaat om enkele tienduizenden euro’s. De belastingdienst heeft beslag gelegd op sieraden en een aantal voertuigen.

Verder onderzoek leidde naar een pand aan de Elsstraat in Beek waar meerdere tientallen kilo’s wiet werden aangetroffen. In een pand aan de Stadhouderslaan in Stein was het ook raak en troffen agenten hoeveelheden hasj en wiet aan.

In een ander pand in Stein aan de Dross Kampsstraat werd een wietkwekerij aangetroffen, bestaande uit ongeveer 100 hennepplanten. Tevens bleek dat er sprake was van diefstal van stroom. Er werden twee aanhoudingen verricht.

Bij de actie werden in totaal 11 mannen aangehouden in de leeftijd van 17 tot 60 jaar oud. Op het woonwagenkamp werden vijf arrestaties verricht. Een verdachte wilde zich aan de aanhouding onttrekken en werd even later op het dak van een school in Stein aangetroffen en aangehouden.

Twee Belgen zijn ook aangehouden op verdenking van de koop van drugs. Het duo was in het bezit van een aanzienlijk bedrag aan contant geld. De politie heeft het geld in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.