De politie heeft na meldingen over een ‘vreemde lucht’ een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen in een cocaïnewasserij in Sint Willebrord.

Naar aanleiding van de meldingen inzake stankoverlast werd er door de brandweer een onderzoek ingesteld aan de Dorpsstraat.In het oppervlaktewater werden restanten van drugsafval gemeten. Hierop werd een loods, in de buurt van een benzinestation, onderzocht, waarin een cocaïnewasserij werd ontdekt. Op dat moment werd er niemand in de loods aangetroffen. De omgeving werd afgezet en het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) werd ingeschakeld voor verder onderzoek en ontmanteling.

De politie hield rond 21.00 uur zes mannen aan op het terrein die mogelijk met de wasserij te maken hadden. De verdachten werden gefouilleerd en kregen een overall aan om te voorkomen dat sporen werden vernietigd. Hierna werd het zestal door verschillende politie-eenheden naar een politiecellencomplex gebracht. Het gaat om mannen in de leeftijd van 29 tot en met 58 jaar, waarvan enkelen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

De politie heeft het gebied rond de loods afgezet en zal nog geruime tijd bezig zijn met onderzoek en ontmanteling van de cocaïnewasserij. In het pand is tijdens de ontmanteling een grote partij cocaïne ontdekt en in beslag genomen. De partij harddrugs is daarna afgevoerd naar een politielocatie. Het onderzoek naar de cocaïnewasserij en mogelijke andere betrokkenen wordt voortgezet.