Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Grote hoeveelheid cocaïne, xtc en LSD in pindakaas bij inval Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft bij een controle van een pand een grote hoeveelheid drugs gevonden die verstopt zaten in onder andere potten pindakaas. Daarnaast is 65.000 euro en een geladen vuurwapen gevonden en in beslag genomen.

Agenten hielden een woning aan de Beatrice Woodstraat al geruime tijd in de gaten. In januari deed de politie en inval waarbij spullen werden gevonden die gebruikt worden bij de handel in drugs. Vanaf dat moment bleef de woning onder de aandacht van de politie.

Tijdens een observatie vorige week woensdag zagen agenten een man uit een auto stappen en de woning binnenlopen. Kort daarna verliet hij het pand weer met een tas en reed weg. De politie volgde hem en gaf de man een stopteken. In een tas in de auto bleek ruim 35.000 euro te zitten. De bestuurder, een 31-jarige man uit Capelle aan den IJssel, is daarop aangehouden op verdenking van witwassen.

De woning werd ondertussen in de gaten gehouden waarbij werd geconstateerd hoe twee andere mannen met lege handen naar binnengingen en weer met volle boodschappentassen naar buiten zijn gekomen. Het tweetal reed weg en werd even verderop gecontroleerd door de politie. In de tassen bleken onder andere potten met pindakaas en wenskaarten te zitten. Bij nader onderzoek bleek in een van de kaarten, tussen twee lagen, drugs verstopt te zitten. De twee mannen, een 55-jarige Rotterdammer en een 41-jarige Capellenaar, zijn vervolgens aangehouden.

Naar aanleiding van deze twee vondsten is onder leiding van de rechter-commissaris de woning doorzocht. Daarbij is in totaal ruim drie kilo LSD, xtc en cocaïne gevonden. Daarnaast werd een hoeveelheid vernsijdingsmiddel, twee kilo hennep en heel veel potten pindakaas aangetroffen. De potten worden vermoedelijk gebruikt om de drugs wereldwijd te verzenden.

Bij het binnentreden probeerden twee verdachten te vluchten die na een korte achtervolging zijn aangehouden. Het gaat om een 27-jarige Rotterdammer en een 35-jarige Duitser. In totaal zijn acht personen aangehouden, zes mannen en twee vrouwen, in dit onderzoek. De vrouwen zijn inmiddels op vrije voeten maar de zes mannen zitten nog vast.