© crime-nieuws.nl

Grote hoeveelheid contant geld en aanhoudingen bij invallen inzake grootschalige kweek van wiet en witwassen

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige kweek van wiet en witwassen, invallen verricht en verdachten aangehouden.

Agenten vielen dinsdag binnen in panden in de provincies Flevoland, Gelderland en Noord- en Zuid-Holland. De actie was gericht op twee hoofdverdachten, met als aanleiding de informatie die bekend was over de mannelijke hoofdverdachte. Hij zou zich bezig houden met witwassen van crimineel geld en omvangrijke hennephandel, aldus een woordvoerder van de politie.

De actie volgt op een onderzoek van enkele maanden waaruit bleek dat er sprake zou zijn van onverklaarbaar inkomen bij de 36-jarige hoofdverdachte. Zijn woning zou zijn verbouwd, er staan volgens de politie dure auto’s voor de deur en zijn 30-jarige vrouw is eigenaar van vier panden. De opsporingsteams zijn op dinsdagmorgen tegelijkertijd binnengevallen in woningen en bedrijven in Almere, Putten, Eemnes, Rotterdam, Weesp, Diemen en Zwanenburg.

Tijdens de actie werden drie verdachten aangehouden. De twee hoofdverdachten, een man en een vrouw van 36 en 30 jaar, werden in hun woonplaats Almere aangehouden. Een derde verdachte, een man van 56 jaar, is aangehouden in zijn woonplaats Eemnes. Bij de actie werd beslag gelegd op verschillende spullen waaronder diverse voertuigen en een grote hoeveelheid contant geld. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.

Er werd bij de actie beslag gelegd op verschillende spullen, waaronder diverse voertuigen, een grote hoeveelheid contant geld en digitale gegevensdragers. Ook is er een vuurwapen in beslag genomen. Alle verdachten zitten vast en worden morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris.