O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Grote hoeveelheid gedroogde wiet, geldtelmachines en dure merkkleding gepakt in Breda na tip

De politie heeft in een woning in Breda onder meer een grote hoeveelheid gedroogde wiet, dure merkkleding, geldtelmachines en spullen zoals televisies en telefoons aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten stelden een onderzoek in nadat er een tip was binnengekomen dat er in een woning aan de Katerdonk wiet verwerkt zou worden. De politie ging ter plaatse voor onderzoek en constateerden dat door heel de woning gedroogde wiet lag. Twee mannen waren op dat moment druk bezig met het verpakken van de toppen.

Toen de politie aanbelde gingen de lichten opeens heel snel uit. Toen de verdachten zagen dat ze omsingeld waren besloten ze de deur te openen. De twee mannen van 17 en 19 jaar uit Breda zijn aangehouden. In de woning werd circa 35 kilo gedroogde wiet gevonden. Verder lagen er spullen die gebruikt worden bij de handel en verpakken van wiet. Het gaat daarbij om spullen zoals weegschalen, geldtelmachines en dergelijke.

De spullen en wiet zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook dure televisies, computers, telefoons en merkkleding die in de woning werden aangetroffen zijn in beslag genomen omdat ze mogelijk gekocht zijn met crimineel verkregen vermogen. Een huurauto die voor de woning stond is ook in beslag genomen. De huurder van het pand was niet aanwezig en zal op een later tijdstip verhoord worden.