Grote hoeveelheid geld, drugs en merkkleding gepakt bij verdachten drugshandel Utrecht

De Utrechtse politie heeft een grote hoeveelheid geld, drugs en merkkleding in beslag genomen bij een onderzoek naar de handel in cocaïne en witwassen.

Op basis van binnengekomen informatie werd een onderzoek ingesteld naar drugshandel in de wijk Lombok. Hierbij kwamen twee mannen naar voren als mogelijke verachten. Op 20 oktober werd de eerste van hen, een 24-jarige verdachte uit Utrecht, op heterdaad aangehouden op verdenking van drugshandel.

Na de aanhouding werden invallen verricht in drie panden en zijn verschillende auto’s doorzocht door de politie. Er werd ruim 140.000 euro aan contant geld, een grote hoeveelheid merkkleding, dure horloges, drugs en eigendomsbewijzen van onroerend goed in het buitenland aangetroffen en in beslag genomen.

De tweede verdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, werd op 28 oktober aangehouden. Beide mannen zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en hun voorarrest is met negentig dagen verlengd. Het onderzoek naar drugshandel en mogelijke betrokkenen wordt voortgezet.