Grote hoeveelheid hasj en wiet op woonboot Den Haag

Woensdag 19 juni stuitte de politie tijdens een buurtonderzoek op een aanzienlijke hoeveelheid hasj & wiet dat gevonden werd in een woonboot in Den Haag. Vier personen zijn aangehouden.

Dinsdag 18 juni werden in het water bij het Willem Dreespark sieraden gevonden die vermoedelijk gestolen waren. Derhalve ging het woninginbraken team de buurt in om te onderzoeken waar de sieraden precies vandaan kwamen. Omdat de woonboot beveiligd was met bewakingscamera’s belde de agenten aan in de hoop dat er op de bewakingsbeelden wat te zien zou zijn wat te maken heeft met de gestolen sieraden.

Ondanks herhaaldelijk aankloppen en aanbellen werd er door niemand gereageerd waarop de agenten weer vertrokken. Op het moment dat de agenten willen vertrekken zien ze een auto stoppen voor de woonboot waarvan de bestuurster naar binnengaat. Wederom bellen de agenten weer aan maar er wordt weer niet opengedaan. Plotseling roken ze een sterke wietgeur die vermoedelijk vrij kwam bij het opengaan van de voordeur.

Daarop lieten de agenten een machtiging tot binnentreden opmaken zodat ze de woonboot konden doorzoeken. De vrouw die even daarvoor met de auto was aangekomen vertrok weer bij de woonboot en probeerde in haar auto weg te gaan. Zij werd direct aangehouden. De agenten gingen de woonboot binnen en troffen daar twee dames aan die jointjes zaten te draaien. Beide zijn aangehouden.

Bij doorzoeking van de woonboot troffen de agenten een enorme hoeveelheid wiet en hasj aan. De politie is nog druk bezig met het wegen van de softdrugs maar ze schatten dat het gaat om zo’n 40 kilo. In de woonboot werd geen wietplantage aangetroffen. De woonboot werd meer gebruikt als opslagplaats. Tevens werd er een kluis aangetroffen die de brandweer heeft open geslepen. In de kluis lag een grote hoeveelheid sieraden en horloges. De drie verdachten, een 24-jarige vrouw uit Den Haag en 2 Oekraïense vrouwen van 46 en 49 jaar oud zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De eigenaar van de woonboot is vandaag aangehouden.

Bron: Politie