Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Grote hoeveelheid merkkleding afgepakt na drugsdeal op straat in Tilburg

De politie in Tilburg heeft harddrugs en een grote hoeveelheid dure merkkleding in beslag genomen bij verdachten van drugshandel.

Agenten zagen vrijdag even voor middernacht dat er vermoedelijk een drugsdeal gaande was in de wijk Oerle. Daarop besloten de agenten de betrokkenen te controleren. De verkopers blijken verschillende ponypacks gevuld met vermoedelijk cocaïne en ketamine bij zich te hebben. Het tweetal wordt vervolgens aangehouden.

Na onderzoek blijkt het duo ook in het bezit te zijn van meer dan 1200 euro aan contant geld. Zowel de drugs als het geld zijn in beslag genomen. Na de drugs- en geldvangst werd besloten om de woning van de 19-jarige verkoper te doorzoeken.

Tijdens de doorzoeking trof de politie verschillende soorten (hard)drugs, waaronder wiet, cocaïne, xtc en crystal meth aan. Naast de drugs werden ook veel dure spullen gevonden. Deze spullen, onder andere merkjassen en dure merkschoenen, zijn in beslag genomen omdat ze vermoedelijk zijn betaald met crimineel verkregen geld. De verdachte wordt behalve drugshandel ook verdacht van witwassen. Het onderzoek is in volle gang.