Grote hoeveelheid vals geld aangetroffen in plafond woning Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft in een woning in de wijk Delfshaven een grote hoeveelheid vals geld aangetroffen in het plafond. Twee personen zijn aangehouden.

Bij de politie was informatie dat er vals geld werd aangeboden op internet en startte een onderzoek. Daarbij deden agenten zich voor als potentiële koper. Zo kwamen zij in contact met de 34-jarige verkoper en maakten een afspraak. Nadat de in scène gezette koop rond was, werd een 20-jarige verdachte direct aangehouden, de 34-jarige verdachte vluchtte in een auto.

De politie zette de achtervolging in maar moesten dit uiteindelijk staken omdat de verdachte gevaarlijk reed. Verder onderzoek in een woning leidde naar een ruimte onder het plafond waar vals geld werd aangetroffen. Het gaat in totaal om 18.000 euro valse biljetten. Daarnaast werd ook nog 15.000 euro echt geld gevonden en een kleine hoeveelheid drugs.

De gevluchte 34-jarige bewoner besloot uiteindelijk om zich te melden bij de politie. Hij meldde zich vorige week maandag op het politiebureau. Donderdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris en hij zit voorlopig vast.