Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Grote hoeveelheid verschillende soorten drugs en een wiethok bij inval in winkeltje

Bij een inval in een winkeltje aan de Kleine Markt in Sas van Gent heeft de politie een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. Het bleek te gaan om een compleet assortiment drugs. Denk daarbij aan cocaïne, joints, hasj en pillen.

Aanleiding voor het onderzoek was een man die in de winkel speed had gekocht en werd aangehouden door de politie. Hij moest mee naar het politiebureau en kreeg van de officier van justitie een taakstraf van 60 uur opgelegd.

Rond 14.45 uur vielen agenten de winkel binnen en hielden twee mannen van 45 en 50 jaaroud uit Sas van Gent aan. In de winkel werden onder andere bijna 1,5 kilogram softdrugs, bijna 0,5 kilogram harddrugs (cocaïne en amfetamine), bijna negenhonderd xct-pillen en ruim honderd joints gevonden.

Verder onderzoek leverde ook nog een in werking zijnde wietkwekerij op met ruim 200 planten. De kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld. Ook nam de politie een geldbedrag van ruim 1500 euro in beslag. Later werd nog een derde verdachte, een 26-jarige man uit Sas van Gent, aangehouden. Het drietal zit vast en het onderzoek wordt voortgezet.