O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Grote hoeveelheid wiet en andere drugs gepakt in kledingwinkel Den Haag na tip over stank

De Haagse recherche heeft na een melding van een getuige die een sterke wietlucht rook, een grote hoeveelheid wiet en vermoedelijk harddrugs, aangetroffen in een winkel.

Bij de politie kwam vrijdagmiddag 12 januari na het middaguur een melding binnen van een getuige die op de Leyweg een sterke wietlucht rook. Naar eigen zeggen was het zo sterk dat het ‘niet afkomstig kon zijn van een sigaretje’. Daarop zijn agenten ter plaatse gegaan voor onderzoek.

In de kledingwinkel erd inderdaad een sterke wietlucht geconstateerd die uit de kelder leek te komen. Met toestemming van de huurder mochten de agenten de kelder in en troffen daareen grote hoeveelheid wiet en andere drugs aan. Hierop werd de huurder van de zaak, een 35-jarige Hagenaar, aangehouden. Hij bleek ook nog in het bezit te zijn van drugs.

Het pand werd verzegeld in afwachting van de recherche en forensisc experts. In de woning van de verdachte, in Den Haag, is ook een doorzoeking gedaan. Zijn vrouw (38) is in de woning aangehouden. Het stel is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris die de vrouw in vrijheid heeft gesteld. De man blijft voorlopig vastzitten.