Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

Grote hoeveelheid wiet en grondstof voor XTC gevonden in loods

De politie heeft in een loods in het Brabantse Rijsbergen vaten MDMA aangetroffen waarmee rond de 600.000 xtc-pillen geproduceerd kunnen worden. Ook werden er tientallen kilo’s gedroogde toppen wiet gevonden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de politie zaterdagochtend een onderzoek in een loods aan de Hellegatweg. Net voordat het rechercheteam bij het bedrijf aankwam zagen ze een man in bus van het terrein af komen. Het voertuig werd klemgereden en de bestuurder gearresteerd.

Bij verder onderzoek op het terrein werden in een opslagruimte lege jerrycans gevonden waarin vermoedelijk MDMA olie in had gezeten. In een aantal zat ook daadwerkelijk nog olie. In een andere opslagcontainer stonden elf flessen met in totaal 700 liter gas. Het gas wordt gebruikt bij de productie van xtc.

In een andere loods op het terrein troffen agenten een grote hoeveelheid gedroogde wiet aan. Het gaat om enkele tientallen kilo’s. Uit onderzoek bleek dat de stroom voor een afzuiginstallatie in de loods illegaal werd afgetapt. Het energiebedrijf heeft alle stroom op het betreffende terrein afgesloten.