Grote hoeveelheid wiet in woning van gezochte Ier

In Amstelveen is onlangs een voortvluchtige man uit Ierland aangehouden. Hij wordt verdacht van doodslag op een 29-jarige landgenoot in 2011. Tegen hem liep al enige tijd een Europees aanhoudingsbevel. In een woning die door hem gebruikt zou worden werd voor ruim een ton aan wiet gevonden.

De arrestatie is het gevolg van Operation Return III die de politie begin deze maand is gestart. Daarbij wordt naar voortvluchtige criminele Britten gezocht die zich in Nederland zouden bevinden. De politie vroeg het publiek om informatie over verdachte Engelssprekenden in Nederland en kwamen zo op het spoor van de voortvluchtige Ier.

Op donderdagavond 20 februari is de man staande gehouden bij een verkeerscontrole. Hij legitimeerde zich met een paspoort waarop een onjuiste naam stond. Na controle ontdekte de politie dat de 36-jarige man uit Ierland nog gezocht wordt op verdenking van doodslag. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Bij doorzoeking van een woning waar hij gebruik van maakte stuitte de politie op tientallen kilo’s wiet. In totaal werd er zo’n 35 kilogram aan toppen plus een kleine hoeveelheid vermoedelijk harddrugs gevonden. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte zit vast en wacht op overlevering aan Ierland.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl