In een woning aan de Heezerweg in Eindhoven is per toeval een grote hoeveelheid xtc-pillen ontdekt en zijn big shoppers vol met gestolen kleding aangetroffen. De vondst werd gedaan na een bezoek door de deurwaarder.

De deurwaarder werd rond 10.15 uur vergezeld door een politieagent toen ze de woning bezochten. In de berging van de woning werd een vijftal jerrycans gevonden en juist op die plek werd een vreemde lucht waargenomen. Daarop werd de hulp ingeschakeld van de brandweer en medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen.

Na onderzoek bleek dat de jerrycans gevuld waren met chemicaliën die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Verder lagen er ook grondstoffen die gebruikt worden in het productieproces. Daarnaast vond de politie meerdere pakketten met een grote hoeveelheid xtc-pillen erin. In totaal gaat het om ongeveer tien kilo xtc.

Verder werden in de woning meerdere bigshoppers met daarin vermoedelijk gestolen kleding. De prijskaartjes zat in veel gevallen nog op de goederen. De bewoner van het pand was niet thuis. Er is nog niemand aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.