Facebook XTC pil © crime nieuws

Grote partij amfetamine en pure MDMA gepakt in containers bij inval in loods

De politie heeft bij een inval en doorzoeking in een loods aan de Schieweg in Delft een grote partij drugs aangetroffen in containers en vuurwapens in beslag genomen. Het gaat om pure MDMA en amfetamine pillen.

Naar aanleiding van de vondst van een drugslab in een vakantiewoning in Kamperland op dinsdag 6 maart werd een onderzoek ingesteld. Dit leidde maandag naar het loodsencomplex aan de Schieweg in Delft. Daar deed de politie doorzoekingen in twee zeecontainers en een garagebox.

Bij de doorzoekingen troffen rechercheurs een grote hoeveelheid chemicaliën (ruim 1750 kg, bestemd voor de fabricage van synthetische drugs), ruim 30.000 amfetamine pillen, 55 kilo pure MDMA-poeder en diverse apparatuur waarmee drugslabs opgebouwd kunnen worden.

Na de vondst in de containers heeft de recherche een 26-jarige Hagenaar aangehouden. Bij doorzoeking van zijn woning troffen agenten vier vuurwapens aan. In de woning op het vakantiepark hield de recherche vorige week drie mannen en een vrouw aan, zij zitten nog steeds vast. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.